TERÀPIA DEL MOVIMENT RÍTMIC I LA INTEGRACIÓ DE REFLEXES PRIMITIUS.

13/12/2012 a 14/12/2012

Dintre de la formació interna realitzada per ONA-CDIAP,  hem organitzat el curs sobre la Teràpia de Moviments Rítmics -TMR- . La ponent es Eva María Rodríguez, terapeuta de TMR i integració de reflexos primitius, diplomada en Infermeria i Osteopatia sacrocranial.

L’objectiu és la completa i correcta integració dels reflexos primitius quan no s’ha aconseguit de manera espontània. Mitjançant la pràctica d’un programa diari d’exercicis personalitzats podem donar-li una segona oportunitat al cervell per madurar. Conforme es van integrant els reflexos es produeixen millores a nivell motor, cognitiu i emocional.

La Teràpia de Moviment Rítmic copia els moviments rítmics naturals del bebè: L’estimulació sensorial causada pels moviments rítmics estimula les xarxes nervioses del cerebel, els ganglis basals i el neocòrtex perquè es desenvolupin. En estimular els ganglis basals ajudarem a la maduració i integració dels reflexos primitius. Produeix una forta estimulació de diversos sentits. Els moviments del cap estimulen el sentit de l’equilibri. L’empenta rítmica a través de la columna des de diferents parts del cos estimula la propiocepció en moltes articulacions, músculs i òrgans interns. També estimulen el sentit del tacte a través de la fricció del cos amb el terra.

El curs ha estat Cofinanciat per la Fundació Tripartida per la Formació  en el Treball i el Fons Social Europeu.